Blog

Postimet e Blog-ut te “My Language Center”

Language Exchange Program

Language Exchange Program

Per here te pare mundesuam programin e shkembimit ndermjet klasave tona dhe nje prej shkollave te Brazilit.
Mesimi u be ne gjuhen angleze dhe nxenesit tane u pergjigjen edhe bene pyetje.
Ne e mbajtem sekret vendodhjen e klases tjeter keshtu qe nxenesit tane arriten te zbulonin se nga ishin moshataret e tyre.
Gjate kesaj ore mesimore ne arritem qe jo vetem te praktikonim Gjuhen e Huaj Angleze por gjithashtu te mesonim fakte dhe te reja mbi Brazilin, te mesonim te pyesnim mbi vendodhjen e shteteve te tjetera dhe cfare eshte me e rendesishme mesuam per kulturen e nje vendi tjeter. Gjuha dhe kultura shkojne gjithmone si dy paralele qe jane te pandashme dhe qe nuk priten kurre.

Pas realizimit me sukses te shkembimit dhe praktikimit te Gjuhes Angleze, kemi realizuar bashkepunime me klasa te ndryshme me shkollat e Kanadase. E ku ka me mire sesa nje ore bashkebisedimi me moshatare ku Gjuha Angleze eshte gjuha e memes?

Me poshte po ju sjellim disa momente nga programi language exchange.

Mesimi i gjuhes angleze me bashkemoshatare nga Brazili

Mesimi i gjuhes angleze me bashkemoshatare nga Brazili

Nje pershendetje e ngrohte per miqte tane te ri

My Language Center On Air

My Language Center On Air

My Language Center On Air Program

Qellimet kryersore te ketij programi jane:
01. Te nxisim dhe inkurajojme nxenesit tane
02. Te praktikojme dhe te performojme mesimet e marra (nderthurja teori me praktike )
03. Te punojme se bashku si nje skuader duke ndare rolet , detyra dhe pergjegjesite

Ne kete pjese te pare per projektin – “My Language Center On Air” ne ju sjellim nje dialog te shkurter midis Danjelit ( klasa e 4) dhe Aurelit (klasa 7) ku njere performon rolin e kamarierit edhe tjetri nje klient ne nje restorant.


https://www.youtube.com/watch?v=IQY6VAAmPjk

Nje program kompjuteri nuk do tju mesoje gjuhen e huaj. Kujdes!

Nje program kompjuteri nuk do tju mesoje gjuhen e huaj. Kujdes!

Duke marre shkas nga kontaktime qe kam pasur kohet e fundit mbi te ashtequajtura ” oferta mbi mesimin e gjuhes se huaj” duke perdorur disa programe.

Me poshte do te perpiqem te jap gjykimin tim dhe argumentat bazuar nga eksperienca e deritanishme.

Programet kompjuterike nuk mund te zevendesojne mesuesin. Edhe pse ne ditet e sotme jemi te ndergjegjshem qe AI [Artificial Intelligence] Inteligjenca Artificiale ( term qe perdoret per kompjuterat inteligjente apo programe ) eshte rritur shume por perseri nuk kemi arritur qe filmat fantastiko-shekencor te behen realitet. Sado interaktiv nje program mund te jete, perseri mbetet i ndertuar mbi bazen e komandave dhe kombinimit te alegoritmit 0 (zero) dhe 1 (nje).

Nje program kompjuterik nuk mund tju identifikoje.  Duke qene se cdonjeri nga ne ka personalitetin te ndryshem, nivel te ndryshem, moshe te ndryshem dhe objektiva te ndryshem atehere nje program nuk mund te pershtatet per te gjithe ne. Nje mesues mundet dhe duhet te identifikoje pikat e forta dhe te dobta dhe te punoje me to. Nje mesues i mire duhet te pershtase pervojen edhe metodat me menyren e te nxenti tuaj qe ju te arrini progresim me te mire.

Ju nuk mund te merrni feedback [pergjigjen pas mbi ecurine]. Eshte shume e domosdoshme gjate mesimit te nje gjuhe te huaj ju te keni nje pergjigje edhe nje mbikqyrje mbi ecurine, mbi ate qe keni bere mire edhe mbi ate qe duhet te permiresoni, mbi metoden dhe aftesite qe duhet te punoni me shume.

Nje program per mesimin e gjuhes se huaj eshte i kushtueshem. Duke llogaritur vleren e nje programi qe ne disa raste i kalon edhe tarifat e nje niveli. Pra, eshte nje investim pa fryte.

Jane te shumta arsyetimet edhe argumetat e tjere. Nese mesimi i nje gjuhe apo mesimi do te beheshin nga programe kompjuterike atehere perse vende si Finlanda, USA, UK, Gjermani etj kane mesues? A nuk kane mundesi keto shtete te ofrojne nje program kompjuteri per gjeneraten e re te vendeve te tyre ?

Ne nuk jemi kunder perdorimit te teknologjise ne mesim, nuk jemi kunder perdorimit te ketyre programeve si nje nxites, perkundrazi NE jemi duke u perpjekur qe mesimdhenie edhe teknologjia te shkojne ne menyre paralele. Ne mendojme edhe besojme se teknologjia ka avantazhet e saje, na lehteson punen edhe kohen POR JEMI NE qe duhet ta vendosim ne pune, jemi ne qe duhet te udheheqim edhe te perdorim keto mjete.

Nje mbasdite ndryshe, nje mesim ndryshe

Nje mbasdite ndryshe, nje mesim ndryshe

Me nxenesit tane tek American Corner

Duke ndjekur mesimin me vemendje

Fotot shpesh here flasin me shume se fjalet, sikurse flasin edhe vete fotot e mesiperme nga vizita bashke me nxenesit tane tek ” American Corner”.

 

 

Me nxenesit tane tek American Corner

 

 

 

 

 

 

 

Vizita tek American Corner ishte nje eksperience e mrekullueshme.


Falenderimet i takojne American Corner per punen e bere dhe inkurajojme cdo prider qe te angazhojne sa me shume femijet e tyre ne aktivitete te tilla.
Mesim per VIP / Kompani

Mesim per VIP / Kompani

“My Language Center” ofron sherbimin Anglishtja per personat VIP ose Kompani. Ky kurs eshte i pershtatshem per cdo nxenes i shkollave, indivite apo te punesuar dhe kompani qe kerkojne te kene Instruktorin e gjuhes ne shtepi apo zyra.

Mund te zhvillohet ne menyre individuale apo ne grup dhe oraret jane fleksibel.  Kurset ndahen bazuar në standardet Evropiane CEF (Common European Framework) duke filluar nga niveli fillestar A1 deri ne nivelin e avancuar C2.