Monthly Archives: September 2015

Language Exchange Program

Language Exchange Program

Per here te pare mundesuam programin e shkembimit ndermjet klasave tona dhe nje prej shkollave te Brazilit.
Mesimi u be ne gjuhen angleze dhe nxenesit tane u pergjigjen edhe bene pyetje.
Ne e mbajtem sekret vendodhjen e klases tjeter keshtu qe nxenesit tane arriten te zbulonin se nga ishin moshataret e tyre.
Gjate kesaj ore mesimore ne arritem qe jo vetem te praktikonim Gjuhen e Huaj Angleze por gjithashtu te mesonim fakte dhe te reja mbi Brazilin, te mesonim te pyesnim mbi vendodhjen e shteteve te tjetera dhe cfare eshte me e rendesishme mesuam per kulturen e nje vendi tjeter. Gjuha dhe kultura shkojne gjithmone si dy paralele qe jane te pandashme dhe qe nuk priten kurre.

Pas realizimit me sukses te shkembimit dhe praktikimit te Gjuhes Angleze, kemi realizuar bashkepunime me klasa te ndryshme me shkollat e Kanadase. E ku ka me mire sesa nje ore bashkebisedimi me moshatare ku Gjuha Angleze eshte gjuha e memes?

Me poshte po ju sjellim disa momente nga programi language exchange.

Mesimi i gjuhes angleze me bashkemoshatare nga Brazili

Mesimi i gjuhes angleze me bashkemoshatare nga Brazili

Nje pershendetje e ngrohte per miqte tane te ri

My Language Center On Air

My Language Center On Air

My Language Center On Air Program

Qellimet kryersore te ketij programi jane:
01. Te nxisim dhe inkurajojme nxenesit tane
02. Te praktikojme dhe te performojme mesimet e marra (nderthurja teori me praktike )
03. Te punojme se bashku si nje skuader duke ndare rolet , detyra dhe pergjegjesite

Ne kete pjese te pare per projektin – “My Language Center On Air” ne ju sjellim nje dialog te shkurter midis Danjelit ( klasa e 4) dhe Aurelit (klasa 7) ku njere performon rolin e kamarierit edhe tjetri nje klient ne nje restorant.


https://www.youtube.com/watch?v=IQY6VAAmPjk